skip to main | skip to sidebar
Slow Food İstanbul/Fikir Sahibi Damaklar konviviyumu

Eylül 19, 2010

"Ben yemek pişirmesini bilirim, mutfağı, gastronomiyi... Lezzetli bir yemeğin insana mutluluk verdiğine inanırdım. Yıllar sonra yemeğin herhangi bir zevkin çok ötesinde olduğunu ve unutmak olduğumuz bir sürü değerin arkasında gizlendiğini keşfettim. Bir sevgi gösterisidir yemek. Annenin memesinden bebesine süt emzirmesi, ördeğin ağzıyla yavrusunu doyurması, aslanın avladığı geyiği midesine indirmek yerine önce sabırla yavrularını beklemesidir. Beslemek meğer gastronomiden kat ve kat üstünmüş. Annenin çocuğuna yedirdiği her lokma benim bin bir malzeme kullanarak hazırladığım spesyalitelerden çok ama çok daha değerli. Artık büyük aşçı kriterlerim değişti. Büyük aşçı, sözgelimi barbun balığını tavada yakmadan kızartan, salatada malzemeyi abartmayan, bilmem nereden gelmiş baharatı yerinde kullanan usta değil... Büyük aşçı, acı içinde kıvranan yorgun bir bedene iki lokma yemeği midesine indirmeye ikna edebilen kişidir. Ben aylarca bunu yapmaya çalıştım. Sevdiğim kadını besleyebilmek için ustalığım yetmedi. İnat edercesine yaşamak istemiyordu. Ne salatalar yaptım ona, ne börekler... Hiçbirinin tadına bile bakmadı. Hepsi çöpe atıldı. Sadece birkaç dilim şeftaliyi kabul ediyordu bünyesi. Onca yıl, onca lezzet öğrendim ama hiçbir işe yaramadı. Besleyemedim sevdiğimi işte!"
Gönderen Defne Koryurek zaman: 09:34

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)

Creative Commons License

Bu blog Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 United States License'in şemsiyesi altında korunmaktadır.

Fikir Sahibi Damaklar'a katılmak istiyorsanız:

birden fazla yol var!

bu sütunun devamında facebook ve twitter bağlantılarımızı göreceksiniz.

bu bağlantıları kendi sosyal medya hesaplarınızla birleştirerek günlük takibinize Fikir Sahibi Damaklar'ı rahatlıkla katabilirsiniz.

blog'umuz ya da facebook ve twitter gibi bağlantılardan takip ettiğiniz aktivitelerimizin parçası olmak yetmez, Fikir Sahibi Damaklar'ın bir parçası olmak isterseniz, Slow Food üyesi olmayı seçebilirsiniz. bu durumda aşağıda bulacağınız "turuncu salyangoz"a tık'lamanız gerekecek. üyelik işlemleriniz esnasında size sunulacak seçeneklerden "Fikir Sahibi Damaklar konviviyumu"nu seçerseniz, Slow Food hareketinin Fikir Sahibi Damaklar gönüllüsüne dönüşürsünüz!


Slow Food'a üyelik


Fikir Sahibi Damaklar, Slow Food'un Türkiye'deki 18 yansımasından biridir. devam etmekte olan "İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın" ile "yemiyorsak sebebi var!" kampanyaları ve 317 üyesiyle de Türkiye'nin en aktif ve sayıca en kalabalık konviviyumudur.



tık'la! Fikir Sahibi Damaklar'a üye ol!

Sloweb'de Fikir Sahibi Damaklar

  • Label Detectives
  • Saving the Sultan of Fish

tweet.... tweet..

İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın! kampanyası

İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın! kampanyası

tık'la "İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın!" de

Etiket Hafiyesi! kampanyası

Etiket Hafiyesi! kampanyası

Yemiyorsak sebebi var! kampanyası

Yemiyorsak sebebi var! kampanyası

GDO'lar yasaklansın! kampanyası

GDO'lar yasaklansın! kampanyası

tık'la "GDO'ların yönetilmesini değil, yasaklanmasını istiyoruz!" de

Gerçek ekmek! kampanyası

Gerçek ekmek! kampanyası
Aşağıdaki link'leri takip ederek Slow Food'a dair pek çok değerli okumaya ulaşabilirsiniz:
  • Gıda ve Tarım'ın Geleceği'ne dair manifesto
  • Slow Food kuruluş manifestosu

Faydalı bağlantılar

  • Slow Food Türkiye
  • Slow Food Gençlik Gıda Hareketi
  • GDO'ya Hayır! Platformu
  • Gıda Güvenliği Hareketi
  • Bağımsız Süt Platformu
  • Gönen Süt Birliği
  • TÜSEDAD
  • GDO'lu gıdaların yönetilmesini değil, yasaklanmasını istiyoruz, Facebook grubu