skip to main | skip to sidebar
Slow Food İstanbul/Fikir Sahibi Damaklar konviviyumu

Ekim 02, 2009

Az bilgi, cehaletten daha kötü dediğim zaman herkes hakaret ettiğimi düşünüp, alınıp bozuluyor ancak, bakın, okuyun ve siz söyleyin: az bilgi, cehaletten daha kötü değilse, nedir?
-DK

"Çevreyi korumak isteyenlerin mitin öngördüğünün tam tersine organik yiyeceklerden uzak durması, genetik gıda üretimini desteklemesi gerek. Organik ürünlerin yetiştirilmesi sırasında, organik olmayanlara göre atmosfere çok daha fazla karbon salınıyor. Öte yandan çevre bilinci olanlaran genetik gıdalara da karşı çıkmaması gerekiyor. Genetiğiyle oynayarak ürünlerin atmosfere daha az karbon salması sağlanabiliyor. Genetiğiyle olnanmış pirinçle örneğin, yılda 50 milyon ton daha az karbon salınabilir atmosfere."

"The total mitigating potential of organic sustainable food systems is 29.5 percent of global ghg emissions and 16.5 percent of energy use, the largest components coming from carbon sequestration and reduced transport from relocalising food systems."
Gönderen Defne Koryurek zaman: 23:53

1 yorum:

simon t. dedi ki...

üstelik aynı yazının baş tarafındaki elektrikli arabalar benzinlilerden daha fazla karbon salımına yolaçıyor tezi de süper derecede yanlış. hatta o kadar ki bunun için az bilgi değil, olsa olsa kendi hatanı örtmek için bahane uydurmak denebilir. sinirlendim gerçekten.

6:10 ÖÖ

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)

Creative Commons License

Bu blog Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 United States License'in şemsiyesi altında korunmaktadır.

Fikir Sahibi Damaklar'a katılmak istiyorsanız:

birden fazla yol var!

bu sütunun devamında facebook ve twitter bağlantılarımızı göreceksiniz.

bu bağlantıları kendi sosyal medya hesaplarınızla birleştirerek günlük takibinize Fikir Sahibi Damaklar'ı rahatlıkla katabilirsiniz.

blog'umuz ya da facebook ve twitter gibi bağlantılardan takip ettiğiniz aktivitelerimizin parçası olmak yetmez, Fikir Sahibi Damaklar'ın bir parçası olmak isterseniz, Slow Food üyesi olmayı seçebilirsiniz. bu durumda aşağıda bulacağınız "turuncu salyangoz"a tık'lamanız gerekecek. üyelik işlemleriniz esnasında size sunulacak seçeneklerden "Fikir Sahibi Damaklar konviviyumu"nu seçerseniz, Slow Food hareketinin Fikir Sahibi Damaklar gönüllüsüne dönüşürsünüz!


Slow Food'a üyelik


Fikir Sahibi Damaklar, Slow Food'un Türkiye'deki 18 yansımasından biridir. devam etmekte olan "İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın" ile "yemiyorsak sebebi var!" kampanyaları ve 317 üyesiyle de Türkiye'nin en aktif ve sayıca en kalabalık konviviyumudur.



tık'la! Fikir Sahibi Damaklar'a üye ol!

Sloweb'de Fikir Sahibi Damaklar

  • Label Detectives
  • Saving the Sultan of Fish

tweet.... tweet..

İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın! kampanyası

İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın! kampanyası

tık'la "İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın!" de

Etiket Hafiyesi! kampanyası

Etiket Hafiyesi! kampanyası

Yemiyorsak sebebi var! kampanyası

Yemiyorsak sebebi var! kampanyası

GDO'lar yasaklansın! kampanyası

GDO'lar yasaklansın! kampanyası

tık'la "GDO'ların yönetilmesini değil, yasaklanmasını istiyoruz!" de

Gerçek ekmek! kampanyası

Gerçek ekmek! kampanyası
Aşağıdaki link'leri takip ederek Slow Food'a dair pek çok değerli okumaya ulaşabilirsiniz:
  • Gıda ve Tarım'ın Geleceği'ne dair manifesto
  • Slow Food kuruluş manifestosu

Faydalı bağlantılar

  • Slow Food Türkiye
  • Slow Food Gençlik Gıda Hareketi
  • GDO'ya Hayır! Platformu
  • Gıda Güvenliği Hareketi
  • Bağımsız Süt Platformu
  • Gönen Süt Birliği
  • TÜSEDAD
  • GDO'lu gıdaların yönetilmesini değil, yasaklanmasını istiyoruz, Facebook grubu