-DK
"Çevreyi korumak isteyenlerin mitin öngördüğünün tam tersine organik yiyeceklerden uzak durması, genetik gıda üretimini desteklemesi gerek. Organik ürünlerin yetiştirilmesi sırasında, organik olmayanlara göre atmosfere çok daha fazla karbon salınıyor. Öte yandan çevre bilinci olanlaran genetik gıdalara da karşı çıkmaması gerekiyor. Genetiğiyle oynayarak ürünlerin atmosfere daha az karbon salması sağlanabiliyor. Genetiğiyle olnanmış pirinçle örneğin, yılda 50 milyon ton daha az karbon salınabilir atmosfere."
"The total mitigating potential of organic sustainable food systems is 29.5 percent of global ghg emissions and 16.5 percent of energy use, the largest components coming from carbon sequestration and reduced transport from relocalising food systems."
1 yorum:
üstelik aynı yazının baş tarafındaki elektrikli arabalar benzinlilerden daha fazla karbon salımına yolaçıyor tezi de süper derecede yanlış. hatta o kadar ki bunun için az bilgi değil, olsa olsa kendi hatanı örtmek için bahane uydurmak denebilir. sinirlendim gerçekten.
Yorum Gönder