Ağustos 08, 2009

Memleketimizin hatırı sayılır gazetelerinden Radikal'in Cumartesi eki sormuş: yaz bitmeden ne yiyelim, ne içelim? Bamya, koruk ekşisi, şerbetler, portakal kabuğu doldurulmuş zeytin, domates ve tüm güneşte olgunlaşmış lezzetleri sıralayan damakların arasından memleketin hatırı sayılır yemek blog'u yazarı Devletşah "Cappy!" demiş, bir diğer hatırı geçer yemek yazarı Deniz Alphan da "Uludağ!"

Ne diyeyim? Afiyet olsun!

Limon, şeker ve sudan ibaret bir lezzeti bile endüstriyel arayanların dünyasında atalık tohumların peşinde koşmanın yalnızlığına hoşgeldiniz..
-Defne KORYÜREK

6 yorum:

simon t. dedi ki...

tamamen aynı şeyi düşündüm. bazı çok iyi tavsiyelerin yanında bir de ülkeyi istanbul'dan ibaret ve tümden zengin gören şurada şunu yiyin-için önerilerini de benzer bir şekilde nahoş buldum.

Defne Koryurek dedi ki...

ekleme yapmak istiyorum: Radikal gazetesi, köşe yazarı Nur Çintay da bu manasızlığa katılmış ve Cappy, Uludağ markalarının yanına Doğanay'ı eklerken sanayii ürünü lezzeti "customize" etme önerilerini de esirgememiş.

teşekkür ediyoruz!

D.

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=948922&Yazar=NUR%20%C3%87%C4%B0NTAY%20A.&Date=09.08.2009&CategoryID=96

simon t. dedi ki...

bu arada cumartesi ekinin yayın yönetmeni de o.

Defne Koryurek dedi ki...

evet. Devletsah'in da Coca Cola'nin interaktif danismanligini yapiyormus.. ama, zeki insan isle aski, mecburiyet ile keyifi ve gercek ile yalan olani ayirandir diye dusunuyorum ve pek bir kederleniyorum. ister istemez..

D.

Handan dedi ki...

merhaba, yazınızdan alıntı yaptım;

http://handannkaleminden-handan.blogspot.com/2009/09/katmer-urla-yemek-bloglar-yazarlar-vs.html

eğer istemezseniz hemen çıkarırım.
selamlar

Defne Koryurek dedi ki...

ne iyi etmissiniz Hnadan!
eti sizin kemiği benim :) lütfen.

sevgiler,
D.