Haziran 02, 2009

Fikir Sahibi Çocuklar'dan bir mektubunuz var!

Sevgili Gerçek Gıda Dostu,

Fikir Sahibi Çocuklar olarak ilk etkinliğimizi Nisan ayında Dilara'nın Abracadabra'sında ekmek yaparak gerçekleştirdik. Ardından marketlerdeki ekmekleri tanımak amacıyla alışverişe çıktık ve paketlerin arkasını okumayı öğrendik. Şimdi de ekmek temasını hakettiği şekilde sonlandırmak üzere son bir etkinlik planladık ve size birbiriyle bağlantılı iki harika davetimiz var:

İlk olarak, 6 Haziran Cumartesi günü İzmit'in Kadırga ilçesinde'ki bir su değirmenini ziyaret ediyoruz. Değirmenci Mahir ve İpek abla, bizi değirmenin nasıl işlediğiyle ilgili bilgilendirirken aynı zamanda Feriköy %100 Ekolojik Pazarı'ndan üreticilerin bize verdiği ve yanımızda getirdiğimiz buğdayın öğütülmesini de izleyeceğiz.

Daha sonra da henüz yeşil olan başak tarlaları arasında piknik yapacağız.

Ertesi hafta ise, yani 13 Haziran Cumartesi günü, değirmenden eve götürdüğümüz unumuzla yaptığımız ekmeklerimizi, Feriköy %100 Ekolojik Pazarı'nda kurulan Fikir Sahibi Damaklar tezgahına götüreceğiz. Burada bize "koccaman" bir masa hazırlanmış olacak ve biz ekmeklerimizi pazara gelen diğer çocuklarla paylaşarak keyifli bir piknik/kahvaltı yapacağız.

Birine katılıp diğerine katılamazsam diye aklınıza soru gelirse: elbette, gönlümüzde en azından ilkine katılıp, diğerine de mümkünse bir ara uğramak için zaman yaratmaya çalışmanız var. Çünkü o gün tezgahtaki minikler (bir ihtimal) "gerçek gıdanın peşinden koşan yeni kuşak" olarak NTV'den Yeşil Haber'e konuk olacaklar!

Diliyoruz bu pazar yeri pikniği onlara "ekmek yapmanın ve ekmeğini paylaşmanın" gururunu yaşatsın ve bu gururun lezzeti damaklarından hiç silinmesin!

Program aşağıdaki gibidir. Her zaman olduğu gibi, bu etkinliklerimiz de ücretsizdir. Sadece ve sadece 6 Haziran günü harcanacak yol ücreti katılımcı sayısına göre paylaşılacaktır. Katılmayı arzu ederseniz, lütfen isminizi, telefonunuzu, email adresinizi, kaç çocukla katılacağınızı (yaş ve cinsiyet de belirterek) 4 Haziran Perşembe gününe dek fsd.slowfoodtr@gmail.com adresine email'leyiniz.

Etkinlik ayrıntılarını katılımcılara ayrı olarak mail'liyeceğiz.

Sevgiler,

FSÇ adına Ilgın Yorulmaz

Hiç yorum yok: