Aralık 04, 2009


Bu yıl Toprak Ana onuruna planladığımız yemeği Slow Food üyesi, Fikir Sahibi Damaklar'ın başlangıcından bu yana parçası Şemsa Denizsel hazırlıyor.

Toprağa saygılı ve organik üretim yapan Slow Food üyesi üreticilerimizden alacağımız ürünlere, geçtiğimiz sonbahar buyunca topladığımız mantarların eşlik edeceği bu yemekler, 12 Aralık 2009 Ctesi gecesi, Nişantaşı Kantin'deki kutlamalarımızın vesilesi, aslında. Asıl niyet Toprak Ana onuruna bir araya gelmek ve GDO'dan ari bir dünyanın peşinde, gerçek gıdaya erişimi temel hak gören dostlarımızı ağırlamak.

Geçen yıl, Terra Madre Aşçılar Gecesi'nde yaşadığımız keyfi, bu yıl üreticilerimizle birlikte tekrar etmeyi diliyoruz.

Yer sınırlı. Katılmak isteyenlerin mutlaka rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

Ayrıca, aynı hafta gerçekleşecek ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerine yayılan diğer kutlamaları da takip etmek isteyebilirsiniz:

İstanbul Levent'de Fikir Sahibi Damaklar üyesi Turgut Kağıtçı'nın hazırladığı bir öğlen buluşmasında bize katılabileceğiniz gibi İstanbul Emirgan'da Yağmur Böreği ile İstanbul Feriköy ve Harbiye'de Slow Food Gençlik Gıda Hareketi'nin etkinliklerine katılabilirisiniz.

Ayrıca:
İzmir Alaçatı'da Alaçatı-Çeşme konviviyumumuzun,
Karabük Safranbolu'da ise Ankara konviviyumumuzun,
Sakarya, Adapazarı'nda Adapazarı konviviyumumuzun,
Samsun, Yörükler köyü'nde Samsun konviviyumumuzun,
Seferihisar'da iki ve İzmir Alsancak'ta tertip edilen bir taneyle toplam üç ayrı etkinlik İzmir, Bardacık konviviyumumuzun,
hem Tire'de hem de Tire'nin Kaplan Köyü'nde iki farklı kutlama ile Tire konviviyumumuzun tertip ettiği pek çok etkinlik var.

Vaktinizi denk getirip katılın bize: fırsat bu fırsat Toprak Ana'nın cömertliğine bir teşekkür de siz gönderin.

:)

Bekliyoruz...

Hiç yorum yok: