Kasım 11, 2009

Millet! Vekil'ini tanı!

GDO ya da yerinde bir yakıştırmayla Geleceğimizi Değiştiren Organizmalar'a * dair 26 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin yankıları sürerken, evvelsi geceden beri fısıltı gazeteleri Biyogüvenlik Yasa Tasarısı'nın Bakanlar'ın imzasına sunulduğunu kulaktan kulağa yayıyorlar. Kimse yasası olmayan birşeyin nasıl oldu da yönetmeliği oldu anlayamadan, kimselerin okumadığı bir yasa tasarısı da Bakanlar'ın imzasına açılmış gibi.

GDO'ların yasaklanması amacıyla internet bazlı bir kampanya yürüten Fikir Sahibi Damaklar üyeleri 26 Ekim sabahından beri İstanbul milletvekillerine mail üzerine mail yolladılar ve GDO'ların yönetilmesini değil, yasaklanmasını istediklerini belirttiler. 550 milletvekilinden Mersin milletvekili Vahap Seçer 27 Ekim günü, Ankara milletvekili Nesrin Baytok 30 Ekim günü ve İstanbul milletvekili Ahmet Tan da 2 Kasım günü birer soru önergesi vermişler.

Biz İstanbul'dan seslenir ve GDO'ya hayır derken bu sesimizi Ankara'ya taşıyan milletvekillerimizi de tanıma fırsatı buluyoruz. Teşekkürler Seçer, teşekkürler Baytok, teşekkürler Tan, oylarımızın hakkını verdiğiniz için.. Biyogüvenlik yasa tasarısına dair gözünüzü kulağınızı iyi açtığınızı umuyoruz, zira İstanbul'da bizler henüz basit bir kopyasını dahi okuyabilmiş değiliz.

* bu yerinde yakıştırma Gençlik Gıda Hareketi'nden Ceylan Çelikoğlu'na aittir..

Hiç yorum yok: